Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Testi Başlangıç ve Bitiş Saatleri Açıklandı!

Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 13 Temmuz’da binlerce adayın katılımıyla yapılıyor. İki oturumda düzenlenecek sınav, 81 il ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa dahil 103 farklı merkezde gerçekleştirilecek. İlk oturumda 80, ikinci oturumda ise 50 çoktan seçmeli soru sorulacak. Peki, AGS ve ÖABT sınavları ne zaman başlayıp sona erecek? İşte, 2025 AGS-ÖABT sınav oturum saatleri...

Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Testi Başlangıç ve Bitiş Saatleri Açıklandı!

13 Temmuz Pazar günü ilki gerçekleştirilecek olan AGS ve ÖABT sınavları, iki oturum şeklinde yapılacak. Toplamda 411 bin 805 adayın katılım göstereceği sınavda, bu katılımcıların 314 bin 150'si kadın, 97 bin 655'i ise erkek. Sonuçların açıklanacağı tarih ise 13 Ağustos olarak belirlendi. Peki, AGS ve ÖABT sınavları hangi saatlerde başlayıp sona erecek? Sınav konuları neler? İşte 2025 AGS ve ÖABT'ye dair ayrıntılar...

2025 AGS VE ÖABT SINAVLARININ OTURUM SAATLERİ

İlk oturum olan MEB-AGS, saat 10.15'te başlayacak. Adaylara burada 80 adet çoktan seçmeli soru yöneltilecek ve cevaplamak için 110 dakikalık bir süre tanınacak.

İkinci oturum olan ÖABT ise saat 14.45'te başlayacak. Bu oturumda adaylar, 50 çoktan seçmeli soruya yanıt verecek ve sorularını alanlarına göre 90 ya da 70 dakikada tamamlamaları gerekecek.

2025 AGS SINAVININ KONULARI

AGS sınavı; sözel ve sayısal yetenek, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitim temelleri ve Türk milli eğitim sistemi ile ilgili yasal düzenlemeleri (anayasa, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu) kapsayacak.

2025 ÖABT SINAVININ KAPSAMINDAKİ KONULAR

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumunda ise katılımcılara, kendi alanlarına göre çeşitli sorular sorulacak. Bu kapsamda; biyoloji, coğrafya, fen bilimleri/fen ve teknoloji, fizik, ilköğretim matematik, kimya/kimya teknolojisi, matematik, okul öncesi, rehberlik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, tarih, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi/imam hatip lisesi meslek dersleri gibi konular ele alınacak. Adayların AGS puanının %50'si ile ÖABT puanının %50'si alınarak MEB-AGS puanı oluşturulacak.