AGS-ÖABT Sınavı Ne Zaman? Saat ve Süre Bilgileriyle Hazırlığınızı Yapın!

Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için geri sayım başladı. İki oturumda düzenlenecek sınav, 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa da dahil olmak üzere 103 merkezde gerçekleşecek. AGS kapsamında adaylara 80 çoktan seçmeli soru sunulacak ve 110 dakikalık süre tanınacak. ÖABT'de ise 50 çoktan seçmeli soru yer alacak ve süre alanlara göre 90 ya da 70 dakika olacak. “AGS sınavı ne zaman ve saat kaçta?” detaylarını öğrenmek için okumaya devam edin!

AGS-ÖABT Sınavı Ne Zaman? Saat ve Süre Bilgileriyle Hazırlığınızı Yapın!

AGS ve ÖABT sınavları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, AGS'ye 411 bin 805 adayın başvurduğunu, bu adayların 314 bin 150'sinin kadın, 97 bin 655'inin ise erkek olduğunu duyurdu. Adayların MEB-AGS puanı, AGS ve YDS puanlarının her birinin %50'sinin bir araya getirilmesiyle hesaplanacak. Sınav tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, AGS ve ÖABT tarihleri merak konusu oldu. "AGS ne zaman ve saat kaçta olacak? AGS-ÖABT sınavı ne kadar sürecek?" İşte tüm detaylar...

AGS SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

2025 yılına ait AGS sınavı 13 Temmuz Pazar günü saat 10:15’te başlayacak.

ÖABT oturumu ise 14:45'te gerçekleşecek.

Adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile alabilirler.

AGS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI

AGS SORU SAYISI VE SÜRELERİ HAKKINDA BİLGİLER

İlk oturum olan MEB-AGS, saat 10.15’te başlayacak ve adaylara toplamda 80 çoktan seçmeli soru yöneltilecek; bu soruları cevaplamak için 110 dakika süre tanınacak.

14.45'te başlayacak olan ÖABT'de ise, adaylar 50 çoktan seçmeli soru ile karşılaşacak ve bu soruları alanlarına bağlı olarak 90 ya da 70 dakikada tamamlamaları gerekecek.

AGS SONUÇLARININ AÇIKLANMA TARİHİ

Sınav sonuçları, 13 Ağustos tarihinde açıklanacak.

AGS SINAVI HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER

Biyoloji, coğrafya, fen bilimleri/fen ve teknoloji, fizik, ilköğretim matematik, kimya/kimya teknolojisi, matematik, okul öncesi, rehberlik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, tarih, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi/imam hatip lisesi meslek dersleri alanında öğretmen adaylıkları için AGS'nin %50’si ile ÖABT'nin %50’si bir araya getirilerek MEB-AGS puanı hesaplanacak. Sınavda öğretmen adaylarına 80 soru yöneltilecek.

Bu sınav, sözel ve sayısal yetenekler, tarih, Türkiye coğrafyası, eğitimin temelleri ve Türk millî eğitim sistemi ile ilgili mevzuat (anayasa, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu) konularını kapsayacak.

ÖABT oturumu ise adayların alan bilgisine yönelik toplamda 50 sorudan oluşacak.