Yufkasız ve Fırınsız Su Böreği Tarifi! Lezzetiyle Gerçeğini Aratmıyor

Su böreği hazırlamak için kat kat açmaya, yufka sermeye veya fırın kullanmaya gerek kalmadı! Bu pratik yöntemle, lezzetli su böreğini tavada hızlıca yapabilirsiniz.

Yufkasız ve Fırınsız Su Böreği Tarifi! Lezzetiyle Gerçeğini Aratmıyor

Klasik su böreği, zahmetli yapım süreci ile tanınır: Yufkalar tek tek açılır, haşlanır, katmanlar halinde yerleştirilir ve fırında pişirilir. Ancak artık bu lezzeti, mutfakta profesyonel olmadan da deneyimlemek mümkün. Üstelik ne yufka ne de fırına ihtiyaç var! Tavada hazırlanan bu tarif, dış tarafı çıtır, iç kısmı yumuşak dokusuyla klasik su böreği tadını sunuyor.

İç harcı, damak zevkinize uygun olarak peynirli, ıspanaklı ya da patatesli bir şekilde hazırlanabilir. Özellikle kahvaltı masaları ve ani gelen misafirler için harika bir alternatif oluşturuyor.

MALZEMELER (4-6 KİŞİLİK):

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un (kıvam için kontrollü ekleyin)

1 kase rendelenmiş beyaz peynir

1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)

Tereyağı (tavayı yağlamak için)

HAZIRLANIŞI

Su Böreği Tarifi - Tarifler

  • Geniş bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu iyice çırpın.
  • Kabartma tozunu ve unu ekleyerek, kekten biraz daha yoğun bir hamur elde edin.
  • Başka bir kasede rendelenmiş beyaz peynir ile ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
  • Tavayı tereyağı ile güzelce yağlayın.
  • Hamurun yarısını tavaya dökün ve düzgün bir şekilde yayın, üzerinde peynirli harcı eşit şekilde dağıtın.
  • Geri kalan hamuru da harcın üzerine yerleştirin ve tavayı kapatın.
  • Kısık ateşte altı altın rengi alana kadar yaklaşık 6-7 dakika boyunca pişirin.
  • Düz bir tabak yardımıyla böreği dikkatlice çevirin ve diğer tarafını da 5 dakika pişirin.
  • Dilimleyerek sıcak servis yapın.