Yufkasız ve Fırınsız Su Böreği Tarifi! Lezzetiyle Gerçeğini Aratmıyor
Su böreği hazırlamak için kat kat açmaya, yufka sermeye veya fırın kullanmaya gerek kalmadı! Bu pratik yöntemle, lezzetli su böreğini tavada hızlıca yapabilirsiniz.

Klasik su böreği, zahmetli yapım süreci ile tanınır: Yufkalar tek tek açılır, haşlanır, katmanlar halinde yerleştirilir ve fırında pişirilir. Ancak artık bu lezzeti, mutfakta profesyonel olmadan da deneyimlemek mümkün. Üstelik ne yufka ne de fırına ihtiyaç var! Tavada hazırlanan bu tarif, dış tarafı çıtır, iç kısmı yumuşak dokusuyla klasik su böreği tadını sunuyor.
İç harcı, damak zevkinize uygun olarak peynirli, ıspanaklı ya da patatesli bir şekilde hazırlanabilir. Özellikle kahvaltı masaları ve ani gelen misafirler için harika bir alternatif oluşturuyor.
MALZEMELER (4-6 KİŞİLİK):
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un (kıvam için kontrollü ekleyin)
1 kase rendelenmiş beyaz peynir
1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
Tereyağı (tavayı yağlamak için)