Kabaklı Frittata Tarifi: Ailenizin Favorisi Olacak Lezzetli Bir Alternatif!

Kabağın en nefis haliyle tanışmaya hazır mısınız? Bu tarifle, aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete hayran kalacak. İşte kabaklı frittata tarifi…

Kabaklı Frittata Tarifi: Ailenizin Favorisi Olacak Lezzetli Bir Alternatif!

Sebzeli yemekleri tercih edenler için lezzetli ve hafif bir seçenek olan kabaklı frittata tarifi, pratik hazırlanışı ve zengin tadı ile kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her türlü masada yer alıyor. Kabak, yumurta ve peynirin uyumunun en güzel örneği olarak öne çıkan bu tarif, yanında yeşillikler ve yoğurtla sunulduğunda hem sağlıklı hem de göz alıcı bir alternatif sunuyor.

KABAKLI FRITTATA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

  • 2 orta boy kabak (rendelenmiş veya ince doğranmış)
  • 5 yumurta
  • 1 küçük boy soğan
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ya da kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Dereotu, taze nane, taze soğan, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

kabakli-frittata-tarifi-1.jpg

KABAKLI FRITTATA NASIL HAZIRLANIR?

  • Rendelenmiş kabakları öncelikle hafifçe tuzlayarak suyunun çıkmasını sağlayın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanları birkaç dakika kavurun. Daha sonra kabakları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Başka bir kapta yumurtaları süt, tuz ve karabiber ile iyice çırpın.
  • Soğuyan kabaklı karışımı, çırpılmış yumurtaların içine ekleyin. Ardından rendelenmiş peyniri ve isteğe göre yeşillikleri de ilave edin.
  • Karışımı yağlanmış fırına dayanıklı bir tavaya ya da borcama aktarın.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üstü kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra fırından çıkarıp ılınmasını bekledikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!