Davet Sofralarınıza Lezzet Dolu Bir Dokunuş: Cevizli Pirinç Pilavı Tarifi!

Cevizli pirinç pilavı tarifi ile davet sofralarınıza farklı bir lezzet ekleyin. Bu tarifi deneyerek misafirlerinizi etkileyin!

Davet Sofralarınıza Lezzet Dolu Bir Dokunuş: Cevizli Pirinç Pilavı Tarifi!

Geleneksel pirinç pilavlarına farklı ve hoş bir tat eklemek isteyenler için cevizli pirinç pilavı, sofraların hem görünümünü hem de lezzetini zenginleştiriyor. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında harika bir tamamlayıcı olan bu tarif, misafir ağırlarken de tercih edilecek bir seçenek haline geliyor.

CEVİZLİ PİRİNÇ PİLAVI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan (isteğe bağlı)
  • 1.5 su bardağı sıcak su veya tavuk/et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi (iri doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)

ALTERNATİF MALZEME ÖNERİLERİ

Pirinç alternatifleri: Bulgur, karabuğday, esmer pirinç veya aromatik jasmin/basmati pirinç tercih edilebilir.
Ceviz yerine: Fındık, badem, Antep fıstığı ya da kabak çekirdeği içi kullanarak zengin lezzetler elde edebilirsiniz.
Kuş üzümü yerine: Kuru kızılcık, kuru kayısı ya da kuru incir alternatif olarak değerlendirilmelidir.

cevizli-pirinc-pilavi-1.jpg

CEVİZLİ PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR?

Lezzet.com'un tarifine dayanarak cevizli pirinç pilavı yapımı şu adımlarla gerçekleşiyor:

  • Pirinci soğuk su ile nişastası gidene dek yıkayın, ardından ılık suda 15-20 dakika bekletip süzün.
  • Cevizleri kuru tavada 3-4 dakika boyunca hafifçe kavurun. Yanmadıklarından emin olun.
  • Tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyun. İsterseniz soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Pirinci ekleyin ve 4-5 dakika boyunca karıştırarak şeffaf hale gelmesini sağlayın.
  • Tuz, karabiber ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın. Sıcak suyu ilave edin.
  • Kaynadıktan sonra ocak ateşini kısıp ceviz ve kuş üzümünü ekleyin. Kapağını kapatarak 12-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra üstünü kağıt havlu ya da temiz bir bezle kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
  • Servise hazır, afiyet olsun!
  • CEVİZLİ PİRİNÇ PİLAVI İLE SOFRALARINIZDA FARK YARATIN

    Bu eşsiz pilav, hem pratikliği hem de tatlarıyla misafirleriniz üzerinde olumlu bir etki bırakacak. Cevizin zengin aroması ve kuş üzümünün hafif tatlılığı, klasik pirinç pilavını adeta bir başka boyuta taşıyor. Etli ve tavuk yemekleriyle muhteşem bir uyum sağlıyor.